internette marka tecavüzü

Günümüzde ürün ve hizmet satışında internetin rolü tartışmasız artık fiziki mağazalar yerine sanal mağazalardan daha fazla satış yapılmaktadır.

Sanal mağazalar istediği yere konumlandırmak çok kolay; özellikle rakiplerin veya sektör liderlerinin markalarının bulunduğu internet sayfasına biraz alt yapı biraz da para yardımıyla konumlanmak çok kolay.

Google ve arama motorları sayesinde istenen marka ürün ve hizmet internet sayfasında reklam verilmektedir. Bir diğer yol da keyword, etiket, başlıklarını rakip firma ve markalar üzerinden konumlandırmaktır.

Peki ama bu şekilde reklam ve tanıtım yapmak hukuka uygun mudur?

Elbette ki her olay kendine has teknik ve hukuki inceleme ve değerlendirmeyle sonuçlanır fakat iyi bir teknik çalışma ve sağlam bir hukuki mücadeleyle söz konu ihlaller ASALAK REKLAM, HAKSIZ REKABET ve MARKA TECAVÜZÜ olarak kabul edilip hukuki ve cezai yaptırımlara maruz kalabilir.

Asalak Reklam ve marka tecavüzlerine karşı sessiz ve pasif kalınması halinde sadece sanal pazarda değil fiziki pazarda da kısa sürede ciddi kayıpların yaşanılması kaçınılmazdır.

Eltutan Hukuk & Patent, bilgi birikimi ve tecrübeyle hak ihlallerinin tespiti ve engellenmesi konusunda hizmet vermektedir.  (Marka ve Patent Vekili Avukat Murat Eltutan)